Macaroane cu melci
Ingrediente: 60 de melci, 600 g macaroane, trei căţei de usturoi, o jumătate de ardei iute, un pahar cu vin alb sec, 500 g roşii coapte, sare şi o jumătate de pahar cu ulei de măsline.
Mod de preparare: se fierb şi se curăţă bine melcii. Într-o tigaie se pun uleiul şi usturoiul pisat la prăjit. Când usturoiul devine auriu, se adaugă ardeiul iute şi vinul. După ce vinul se evaporă se adaugă roşiile şi melcii, se amestecă, se sărează, având grijă să nu se lipească de tigaie. Se pun macaroanele la fiert în apă cu sare. Se lasă să fiarbă „al dente”, apoi se amestecă împreună cu sosul de melci. Când aranjaţi în vasul pentru servit puneţi melcii la vedere ca şi garnitură. Se servesc calde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu